11 Ekim 2019 Cuma

Yapay Zeka Planı


Yapay Zeka Planı



 
https://www.youtube.com/watch?v=4ZSmB45oiaM 

“Gerçek’in Titreşimleri” - 92

Bir hazırlanma işleminden geçiriliyoruz. (Bizi hazırlıyorlar). Birinci aşama: Elde tutulabilen teknoloji. Akıllı telefonlar, tabletler v.s. Bu zaten kısmen başarıya ulaştı, yani büyük şehirlerde şöyle bir etrafınıza bakın ve bu bağımlılığı gözlerinizle görün. Üstelik özellikle de gençleri hedef alıyorlar. Neden? Çünkü bu yapay zeka olayını getirdikleri zaman şimdinin gençleri ve çocukları, birer yetişkin olmuş olacaklar. Bunun gerçekleşmesi için insanları teknoloji bağımlısı yapmaları lazım. Bu suretle insanlar belirli bir noktada her şeyi, sanki dünyanın en doğal olayıymış gibi kabullenecekler.

67 yaşındayım. 1952’de doğdum, dolayısıyla eskiden dünya nasıldı bilirim. Ancak şimdi bu dünyaya doğanların bildiği dünya, sadece bu dünya. Eskiden nasıl olduğunu bilecek bir gözlemleri yok. Bu bir teknoloji dünyası ve şöyle çalışıyor.

Ne kadar hızlı bir şekilde geliştiğini görüyorum. Birinci aşama; insanların teknolojiye bağımlı olmalarını sağlamak, hem de bu, o kadar güçlü bir bağımlılık olacak ki, en yeni teknoloji ile üretilmiş olan cihazı almak için gecenin karanlığında Apple mağazasının önünde kuyruğa girecekler! Bu durumda insanlar Yapay Zeka’ya bağlanmak için de kuyruğa gireceklerdir. Örneğin daha şimdiden İsveç’te mikroçip takılmış birisi için partiler düzenlenmiş. İşte hepsi birbiriyle bağlantılı.

İkinci aşama; insan bedenine girmek. Elde tutulabilir olanlardan giyilebilen/takılabilen teknolojiye geçiliyor. Bluetooth, Google gözlük, Apple saatler ve bütün diğer cihazlar hepsi bedene giyiliyor. Elektronik dövme dedikleri şey de deriye takılan bir çeşit mikroçip.

Sonraki aşama İsveç gibi yerlerde başladı. Ana fikir bu fikri benimsetmek. Google yöneticisi Ray Kurzweil gibi adamlar. Yani Google ve Facebook aslında tam üstün teknolojiyi sunuyor. İnsanlar bunları sadece sosyal medya operasyonu veya arama motoru sanıyorlar. Hayır, hayır, hayır, bütün bu Google grubu, şimdi ona Alfabe deniliyor, aslında Yapay Zeka teknolojisinin üstün teknolojisi. Amazon da öyle. Amazon’un CIA ve Pentagon “cloud” hizmetleri için yüzlerce milyon dolarlık anlaşmaları var.



Brian: Biliyorum, biliyorum, muazzam bir veri hizmeti var.

İşte amaç onu almak. Kurzweil’ın söylediği şu; gelmekte olan teknolojinin başarı oranı % 80 miş. Ne zaman geleceğini bilirsen, tahminde bulunabilirsin. Bu borsanın çöküşünü biliyorsan, çökmeden çıkarsın, yükseleceğini bilirsen yine girersin. Yani bunun için kahrolası Nostradamus olmaya gerek yok!

Brian: Ama plan bu, belki bize söylememeleri gerekiyor veya söylemek daha akıllıca.

Hayır, bize söylüyor çünkü bu bir satış konuşması, satış taktiği.

Brian: Sanki seçimi kendimiz yapmışız illüzyonu içinde olup birden kendimizi işin içinde bulacağız herhalde.

Satış taktiği şu ve bize şunun için söylüyorlar. Yapay zekaya bağlandığımız zaman süper insan olacakmışız.

Brian: Siri, Alexa bütün bunlar.

Evet, bir saniye, ona da geleceğim. Bu çok ilginç, son derece önemli. Demek ki yapay zekaya bağlanacak ve süper zekalı insan olacağız. Ama hayır! Geri zekalı insan olacağız. Sadece yapay zeka için bir araç olacağız ve yapay zekayı kim kontrolü altında tutuyorsa, o kendine bağlı olan bütün algılamaları da kontrolü altında tutacak! İşte satış taktiği bu, ama sonra altındaki gerçek bambaşka.

Eğer yapay zeka ile fiziksel bir bağlantı kuracaksan, psikolojik bağlantı kuruncaya kadar bunu kitlesel bir ölçekte yapmak lazım. Bunun için psikolojik bir işlem var. Buna “önceden boşaltma programı” diyorlar. “Önceden boşaltma programı” şu: Öyle farklı bir dünyaya gireceksin ki, hiç kimsenin alışmamış olduğu bir şey. Dolayısıyla insanlar direnç gösterecekler, çünkü bu, onları içine sokacağın dünya hiç alışkın olmadıkları bir şey. Şöyle direnç gösterecekler: Bir dakika, dur bakalım, ne yapmak istiyoruz demiştin? Ne? Ne?

O zaman onları, şu “önceden boşaltma programı”na sokacaksın. Mesela “Elit”in kontrolündeki Hollywood yapımı sinema filmleri, TV programları, kitaplar, hepsi insanları sokmak istediğin dünyayı tasvir ediyor olacak. İşte bu nedenle bir sürü film var, robotların kontrolündeki bir dünya, çok kötü durumdaki bir toplum, sürekli olarak filmlerde bunlar tasvir ediliyor. Bu şekilde dayattığın zaman, boşluk dolacak. İnsanlar aşina olacaklar, çünkü filmlerle, v.s. ile sürekli olarak onları buna alıştırmış olacaksın.

Bu yapay zeka ile olan psikolojik bağlantının bir diğer yanı var. Sonuçlarını benimseyip kabulleneceğiz. Şu Alexa’lar, ekolar, ofis asistanları v.s. Öyle insanlar tanıdım ki, neredeyse her odaya koymuşlar! Sonra bunlarla, insanmış gibi etkileşim içine gireceksin. Şimdi de çocuklar için İnternet’e bağlı oyuncaklar yapıyorlar. Küçük çocuklar için! Barbie bebekler resmen sohbet ediyorlar! Bu sentetik robotlar da gittikçe insanlara daha çok benzetilir hale geldi. Çoğu doğudan geliyor. Bu, insanları yapay zekayla etkileşime sokmak için uygulanan psikolojik bir işlem. Dünyanın en doğal şeyiymiş gibi hissedinceye kadar insanlara dayatılacak.

Brian: Belki bir de pozitif tarafı var, belki hayatlarımız daha iyi olacak, olamaz mı?

Pekala. Yapay zekayı zor işlerin başarılması için kullanacaksan bu tartışılır, ama yapay zekayı insan beynine bağlamak tartışılamaz. Bu insan algılamasını bir müdahale olur, çünkü o zaman algılama işlemini de yapay zeka yapar. Şunları ben söylemiyorum, Ray Kurzweil söylüyor: 2030 itibariyle insan beyni ile yapay zeka arasındaki bağlantıların kurulmasına başlanacakmış. Ve insan beyni onun “cloud” dediği şeye bağlanacak. Bunun başka adı “akıllı sistem”. Kurzweil şunu da söylüyor, satış taktiği tabii, zaman geçtikçe süper insan olmak çok keyifli olacakmış. Yapay zeka, gittikçe daha çok insan gibi düşünecek, sonunda tamamen insan algılamasını da eline geçirecek. O zaman artık bilince açılma açısından insan olarak kalmayacak, yapay zeka olacağız. Sözünü ettiğim asimilasyon bu işte!

Ve önemli olan nokta şu ki; eğer insan zihni global bir teknoloji sistemine bağlanırsa, o sistem merkezden kontrol edilecek. Ve bunu çok az sayıdaki bir grup insan yapacak! Nasıl kullanılacağına ise, daha da az sayıda bir grup karar verecek!



4 yorum:

  1. Sayın David Icke 2000 li yılların BİLİM FELSEFESİNİ geliştirmiştir. Ve çok önemlidir.
    Ancak İnsanlar felesefe ve bilim felsefesinden uzaklaştırıldığı için Onun yazdıkları marjinal gibi algılanıyor yada algılattırılıyor. Oysa David Icke BİLİM nedir ne değildir in kurallarını koyuyor günümüz şartları ile. Vahşi bilimi engelleyecek BİLİM FELSEFESİNE bir giriş olsun diye paylaştım izninizle dostlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değerli yorumunuz için çok teşekkürler... Lütfen yorumlarınızı paylaşmayı sürdürün. Bizim için çok önemli.

      Sil
  2. İyi yaptınız. Çok teşekkürler değerli yorumunuz için. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. İnsanları zaten istedikleri gibi kullanıyorlar yönetiyorlar yapay zekaya ne gerek varki?

    YanıtlaSil

Paylaşım